Vastaus- ja käsittelyaikamme voivat tällä hetkellä olla tavallista pidempiä.
Kyvykkyydet voimavarana -koulutus

Kehity oppimiskulttuurin ja osaamisen kehittämisen strategisena johtajana
Osaamisen strateginen johtaminen on avain organisaation kilpailukyvyn, uudistumiskyvyn sekä veto- ja pitovoiman vahvistamiseen. Tässä koulutuksessa opit, miten oppimiskulttuuri ja osaamisen kehittämisen taidot ja rakenteet sidotaan osaksi organisaation strategiaa.
Koulutus pohjautuu ajatteluun, jossa vaikuttava osaamisen kehittäminen syntyy kolmella tasolla: ajattelutavoissa ja kulttuurisessa maaperässä (Mindset), taidoissa ja kyvykkyyksissä (Skillset) sekä rakenteissa ja toimintatavoissa (Toolset).
Koulutus käsittelee muun muassa strategisten kyvykkyyksien tunnistamista, osaamistarpeiden määrittelyä ja osallistavien oppimispolkujen muotoilua. Saat käyttöösi konkreettisia työkaluja kyvykkyysmallien rakentamiseen, 70-20-10-mallin työssäoppimisen suunnitteluun sekä muita menetelmiä johtamisen tueksi.
Koulutuksen aikana saat uusia näkökulmia osallistavaan osaamisen kehittämiseen, joka sitouttaa henkilöstön, esihenkilöt ja koko organisaation jatkuvaan oppimiseen.
Koulutus osaamisen johtamisen ja kehittämisen parissa työskenteleville
Koulutus sopii sinulle, joka vastaat organisaation strategisesta suunnasta ja tulevaisuuden kilpailukyvystä tai suunnittelet ja toteutat osaamisen kehittämisen prosesseja ja malleja.
Voit olla esimerkiksi henkilöstöpäällikkö, HR-strategi tai tiimin tai osaston vetäjä. Voit olla myös muutosjohtamisen tai projektijohtamisen parissa työskentelevä. Tehtävänimikettä tai toimialaa tärkeämpää kuitenkin on, että sinulla on mahdollisuus kehittää organisaatiosi osaamisen johtamista sekä suunnitella ja toteuttaa kehittämisprojekti osana koulutusta.
Käytännönläheinen lähestymistapa varmistaa, että opitut asiat tulevat osaksi käytännön työtä sekä tukevat koulutukseen osallistujan ammattitaitoa ja organisaation toimintaa konkreettisesti.
Orientaatio 18.9.2025 klo 14-16, etäkoulutus
Osaamisen johtaminen on strategian johtamista 23.9.2025 klo 9-16, lähikoulutus
Strategisten, operatiivisten ja muutoskyvykkyyksiin liittyvien osaamistarpeiden tunnistaminen sekä osaamisdatan hyödyntäminen päätöksenteossa ja kehittämisessä
Osaamisen johtaminen työntekijäkokemuksen ja muutoskyvykkyyden ytimessä 28.10.2025 klo 9-16, etäkoulutus
Systeemiset rakenteet, prosessit ja kulttuuri sekä osallistava ja sitouttava osaamisen kehittäminen
Arjessa oppimisen mahdollistaminen ja osaamisen kehittämisen mallin rakentaminen 20.11.2025 klo 9-16, lähikoulutus
Vaikuttavan ja tavoitteita tukevan osaamisen kehittämisen tekijät, 70-20-10-mallin hyödyntäminen oppimisen suunnittelussa sekä organisaation oman kehittämismallin rakentaminen ja arviointi
Oppimismuotoilu ja oppimiskokemusten suunnittelu 16.12.2025 klo 9-16, lähikoulutus
Oppimismuotoilun periaatteet, vaiheet ja menetelmät, oppimispolkujen rakentaminen strategisesta ja oppijalähtöisestä näkökulmasta sekä konkreettiset työkalut ja mallit oman organisaation käyttöön
Perustiedot
Tutkinnon osa: Henkilöstön ja osaamisen johtaminen (johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta)
Tutkinnon osan perusteet: Tutustu ePerusteet-palvelussa →
Toteutus: Sisältää etä- ja lähikoulutusta
Laajuus ja kesto: Suunniteltu kesto on noin 4 kuukautta ja laajuus 50 osaamispistettä
Osallistumismaksu: 150€ oppisopimuksella, 450€ ilman oppisopimusta
Koulutus työn ohessa
Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, joka mahdollistaa työn ja opiskelun joustavan yhdistämisen.
Ota yhteyttä meihin, mikäli haluat osallistua koulutukseen ilman oppisopimusta. Yhteystiedot ovat jäljempänä.
Hae koulutukseen
Hakuaika: Jatkuva haku
Seuraava aloitus: 18.9.2025
Hakeutuminen: Täytä hakemus verkossa. Otamme yhteyttä sinuun kun hakemuksesi on käsitelty.
Kouluttajien esittelyt

Palvelumuotoilija ja fasilitaattori Kirsi Kaunissaari
Palvelumuotoilijana Kirsi Kaunissaari on erikoistunut sekä asiakas- että työntekijäkokemuksen parantamiseen. Hänen missionsa on tehdä palveluista ja organisaatioista inhimillisempiä paremman asiakas- ja työntekijäkokemuksen avulla.
Hänen osaamisessaan yhdistyvät ymmärrys liiketoiminnan tarpeista sekä ihmiskeskeisestä kehittämisestä. Palvelumuotoilijana Kaunissaari tuo projekteihin osaamista erilaisista tutkimusmenetelmistä sekä osallistavan suunnittelun tavoista.
Kaunissaaren mielestä oppimisen ja osaamisen kehittämisessä on tärkeää ymmärtää työntekijöiden tarpeita ja tavoitteita ja linkittää ne yhteen organisaation strategisten osaamistavoitteiden kanssa. Tässä työssä yhteissuunnittelulla voidaan saavuttaa suurin vaikuttavuus, kun työntekijät ja muut tärkeät sidosryhmät ovat mukana ideoimassa ratkaisuja osana kehittämistyötä.

Organisaatiomuotoilija Elina Pihlantie
Elina Pihlantie on pedagogi ja muotoilija, joka on työskennellyt pitkään niin liiketoiminnan kuin julkishallinnon kehittämistehtävissä, erityisesti osaamisen, oppimisen ja urakehityksen edistämisen parissa. Hän on erikoistunut tekemään inhimilliset tekijät näkyväksi liiketoiminnan johtamisessa ja hyödyntämään niitä tavoitteiden saavuttamisessa, henkilöstöä osallistavin tavoin.
Pihlantie on kiinnostunut osaamisen ja strategian yhteensovittamisesta ja siitä, miten oppimisen johtamisen keinoin voidaan varmistua osaamisen kehittyvän yhteensopivaksi myös tulevaisuuden toimintaympäristöön. Hän uskoo, että organisaation menestys perustuu henkilöstön osaamiseen ja sen optimaaliseen hyödyntämiseen.
Pihlantien erikoisalaa on sellaisten oppimispalveluiden ja -ratkaisuiden suunnittelu, joissa yhdistyvät käyttäjälähtöisyys, pedagoginen ymmärrys ja muotoiluajattelu. Hän on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa palveluita ja ratkaisuja, jotka tekevät näkyväksi osaamista, madaltavat oppimisen esteitä ja tukevat siirtymää kohti kestävää työelämää, joka tukee jatkuvaa oppimista, kehittymistä ja muutoskyvykkyyttä.
Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä!

Palataanko asiaan myöhemmin?
Ehkä kouluttautuminen ei juuri nyt sovi suunnitelmiisi ja tarvitset aikaa pohtiaksesi vaihtoehtojasi.
Jätä meille sähköpostiosoitteesi, niin pidämme sinut ajan tasalla koulutusmahdollisuuksistamme ja jatkuvan oppimisen aiheista. Lähetämme koulutuskirjeitä noin 2 kertaa vuodessa.
Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia.
